Bestuursadviseur/ woordvoerder

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'vacatures' voor het actuele overzicht.
Voor de gemeente Westland zoekt Communicatie & Co een bestuursadviseur/ woordvoerder.
Functiebeschrijving 
Je bent een stevige gespreks- en sparringpartner voor bestuurders en voor de collega’s van de ambtelijke organisatie. Je draagt zorg voor advisering en ondersteuning van collegeleden binnen de gemeente. Samen met collega’s in de organisatie geef je vorm aan de positionering van de gemeente, van individuele collegeleden en van het college als geheel. Verder geef je vorm aan en bewaak je het strategisch communicatiebeleid. Je geeft advies over communicatieve aspecten rond college- en raadsvoorstellen, in samenspraak met de vak-afdeling. Tevens onderhoud je contact met relevante in- en externe partijen om de communicatieve belangen van de gemeente en haar inwoners te borgen. Bovendien treed je op als woordvoerder richting de pers. Je bereidt voor en begeleid de collegeleden bij mediaoptredens. Ook geef je communicatieadviezen aan het college bij calamiteiten en crises. Bovendien signaleer en manage je verschillende issues. Tot slot schrijf je columns, voorwoorden en speeches bij representatieve taken.
Gevraagd 
Gezocht wordt een kandidaat (WO) met minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in de rol van bestuursadviseur in de afgelopen vier jaar. Je beschikt over minimaal een jaar ervaring in de afgelopen drie jaar binnen een gemeentelijke organisatie met het geven van communicatieadviezen aan het college. Bij voorkeur beschik je over minimaal zes maanden ervaring op het gebied van corona-communicatie binnen een 100.000+ gemeente. Tevens beschik je over ervaring met het opstellen van persberichten en het schrijven van speeches. Verder ben je een betrouwbare en integere sparringpartner voor het college van burgemeester en wethouders en je neemt je verantwoordelijkheid. Ook ben je in staat om onder druk te werken. Jouw adviezen laten zien dat je op strategisch en tactisch niveau uitstekend kunt inspelen op jouw opdrachtgevers. Je weet op inspirerende wijze te adviseren en ondersteunen. Daarbij past ook gevoel voor humor en afstand kunnen nemen. Je bent beschikbaar op tijdstippen die nodig zijn: een 9 tot 5 mentaliteit past hier niet bij.
Geboden 
Middels een aanbesteding wordt een tijdelijke opdracht aangeboden voor de duur van zes maanden. 16 uur per week. Startdatum: 1 juli 2021. Tarief in overleg.