Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'vacatures' voor het actuele overzicht.
Voor de gemeente Purmerend zoekt Communicatie & Co een communicatieadviseur Ruimtelijk Domein.
Functiebeschrijving 
De woningnood in Purmerend is groot. Daarom wil de gemeente graag zo veel mogelijk woningen bouwen. Tegelijkertijd weet de gemeente dat de ruimte in de stad beperkt is en dat de inwoners – terecht – veel belang hechten aan de leefbaarheid van de stad en het groen dat daarbij hoort. In deze rol adviseer je de burgemeester en de wethouders, het management en de collega’s bij het tot stand brengen van verbindingen tussen gemeente, inwoners en ondernemers. Je werkt aan projecten met veel verschillende belangen. Zo ook voor de gebiedsontwikkeling van de wijk Wheermolen-Oost; o.a. op het gebied van stadspromotie en online participatie. Vanaf 2022 fuseert Purmerend met Beemster. Ambtelijk werken de gemeenten al samen sinds 2014. Daarom werk je ook mee aan projecten in de dorpskernen en het buitengebied van het werelderfgoed in Beemster.
Gevraagd 
Gezocht wordt een kandidaat (HBO Communicatie) met minimaal vijf jaar ervaring in de afgelopen zeven jaar als communicatieadviseur bij een gemeente/ gemeentelijke instelling. Tevens heb je minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van bewonerscommunicatie en participatie. Ook heb je minimaal vijf jaar ervaring met communicatieadvies aangaande gebiedsontwikkeling en stadspromotie. Bij voorkeur heb je minimaal drie jaar ervaring met (pers)woordvoering. Verder beschik je over politieke sensitiviteit en uitstekende adviesvaardigheden. Je gaat graag in gesprek met mensen tijdens (online) bewonersbijeenkomsten. En je hebt er lol in om moeilijke gesprekken te voeren; je staat dan ook stevig in je schoenen. Je durft 'nieuwe dingen' uit te proberen, zet complexe materie vlot om in (strategische) adviezen, je ziet welke kansen er liggen en je hebt een luisterend oor.
Geboden 
Middels een aanbesteding wordt een tijdelijke opdracht aangeboden voor de duur van een jaar. Verlenging met twee keer zes maanden is mogelijk. 24 tot 32 uur per week. Startdatum: 1 februari 2021. Tarief in overleg. Verder ben je flexibel en vind je het geen probleem om ’s avonds te werken als dat nodig is.