Gedragsdeskundige Communicatie

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'vacatures' voor het actuele overzicht.
Voor de gemeente Amsterdam zoekt Communicatie & Co een gedragsdeskundige Communicatie.
Functiebeschrijving 
Als gedragsdeskundige adviseer je over het effectief maken van publiekscampagnes en communicatiestrategieën, vanuit kennis van de sociale psychologie en wat doelgroepen beweegt. Je past specialistische, wetenschappelijke kennis van gedragspsychologie toe in de communicatiepraktijk om een beter effect van campagnes, communicatieve en beleidsinterventies te verkrijgen. Je onderzoekt, test communicatiemateriaal, evalueert en adviseert. Je brengt de beleidsvraag in kaart en bepaalt daarbinnen de communicatievraag (o.a. met analyse-instrumenten CASI of East) en je verbindt daar conclusies aan. Je vertaalt de conclusies naar een effectieve aanpak of een interventie op gedragsaspecten en onderbouwt deze met wetenschappelijke feiten. Je ontwerpt ook gedragsinterventies rechtstreeks voor beleid. Daarnaast werk je mee aan de opdracht om medewerkers communicatiever te maken; daartoe geef je trainingen en presentaties. Ook krijg je de opdracht om gedragskennis in de gemeentelijke organisatie beter op de kaart te zetten.
Gevraagd 
Gezocht wordt een strateeg (minimaal HBO) met als specialisme persuasieve communicatie. Of je hebt een opleiding Psychologie afgerond met specialisme behavioural change. Je hebt ervaring opgedaan als adviseur in een complexe organisatie bij de (semi-)overheid of in de non-profit sector. Verder beschik je over goed ontwikkelde adviesvaardigheden door ervaring als gesprekspartner bij beleid. En je hebt ervaring met het geven van trainingen. Verder heb je kennis van analyse-instrumenten zoals CASI, East of BSR.
Geboden 
Geboden wordt een tijdelijke opdracht voor een jaar. Verlenging is mogelijk met zes maanden. 32 tot 36 uur per week. Marktconform tarief.