Communicatieadviseur

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'vacatures' voor het actuele overzicht.
Voor de gemeente Hilversum zoekt Communicatie & Co een communicatieadviseur.
Functiebeschrijving 
Als communicatieadviseur ga je deels aan de slag voor het programma de omgevingswet en deels ga je de interne communicatie op poten zetten. Je adviseert opdrachtgevers gevraagd en ongevraagd over de communicatie- en participatieaanpak. Daarnaast ontwikkel je communicatie- en participatiestrategieën, schrijf je plannen en vertaal je deze in concrete activiteiten. Je hebt de regie op de uitvoering en pakt deze (deels) zelf op. Verder heb je oog voor actuele, relevante ontwikkelingen en adviseer je daarover. Binnen de afdeling denk je mee over de ontwikkeling van het (lange termijn)communicatiebeleid en over de inzet van communicatie-instrumenten. Ook draai je mee in de taakorganisatie Communicatie ten tijde van een crisis of ramp.
Gevraagd 
Gezocht wordt een adviseur (HBO) met een opleiding gericht op communicatie, participatie, journalistiek of media. Je hebt vijf jaar ervaring in een communicatiefunctie in de afgelopen zeven jaar. En je hebt verstand van het organiseren en begeleiden van participatietrajecten voor inwoners of bijzondere doelgroepen. Maar ook advies geven op het gebied van communicatie is je eigen. Met gemak schrijf je teksten voor diverse (off- en online) kanalen en middelen. Verder heb je een goede maatschappelijke antenne. Ook ben je een resultaatgerichte denker en doener, netwerker en je bent politiek-bestuurlijk sensitief. Je weet snel de weg te vinden in complexe omgevingen en je bent in staat snel te schakelen tussen verschillende projecten/ activiteiten. Kennis van Factor C is een must.
Geboden 
Geboden wordt een tijdelijke functie op basis van detachering voor vier maanden. Mogelijke verlenging: een keer twee maanden. 32 uur (ma-di-do-vr). Z.s.m. starten. Marktconform salaris.